marți, 15 martie 2011

Cheese cake cu fructe de padure


"Everybody be cool, this is a cheese cake!"
Mda, ce pot sa spun. Cuvintele sunt de prisos.Prajitura asta re-pre-zin-ta. :)



Ingrediente pentru blat:
- 300g biscuiti digestivi
- 150g unt


Se pun biscutii in robot si se amesteca pana se fac praf. E, nu chiar praf, dar pe aproape. Ar trebui sa obtinem ceva similar cu un nisip cu granulatie mai mare.
Se topeste untul, se toarna peste si se amesteca (tot la robot) pana se omogenizeaza.

Produsul final ar trebui sa fie de consistenta nispului umed, ca sa va faceti o imagine.

Se adauga in forma de prajituri, preferabil (ca sa nu zic obligatoriu) una cu perete detasabil. Se niveleaza folosind o lingura pana obtinem asta:


Si gata blatul.

Ingrediente pentru crema de branza:
- 300 g brânza Philadelphia + 300g branza de vaci dulce
- 200 ml smântâna pentru frisca
- 3 oua
- 150 g zahar
- stick de vanilie
- 300g fructe de padure (pe astea am uitat sa le pun in poza)


Se pune branza impreuna cu zaharul in robot


si se amesteca pana se incorporeaza zaharul.

Se pune si smantana peste si mai bagam o tura la robot.


Se pun si ouale si mai amestecam un pic.



Iar la final vanilia (mai exact continutul pastaii de vanilie). Pentru cei care nu prea au avut de a face cu vanilie naturala o sa detaliez un pic. Vine sub forma de pastai (aka baton sau stick). Se gaseste la super-market (la raionul de condimente) sau la magazinele de condimente (eu unul iau de la Bacania Veche).
Cand gatim folosim ce e in pastaie si nu pastaia, sa fie clar, da? :)
Adica ca mai jos:


Se pun fructele de padure peste blat si apoi turnam crema de branza peste.

In caz ca se intreaba cineva de ce am pus staniol: experimental am constatat ca forma de prajituri nu e atat de etansa pe cat credeam. :)

Dam la cuptor pentru 50-60min la 180 grade si o sa obtinem asa ceva:



Lasam la frigider minim 4h. Sfatul meu e sa lasam cam 12h (se merita, pe bune, textura e alta plus ca aromele apuca sa se combine intr-un mod de-a dreptul sublim).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu