sâmbătă, 12 martie 2011

Pasta de sardine

Sau cum am mancat Omega3 pe paine. :)))

Lasand gluma la o parte chiar avem de a face cu ceva foarte sanatos.
Sardinele contin Omega3, proteine, calciu. In afara de asta au o concentratie foarte mica de metale grele.
Ca regula cu cat un peste oceanic este mai mare, cu atat va acumula mai multe toxine.
De aia nu e bine sa mancam ton in exces. :)

Ingrediente:
- 1 conserva de sardine (bine scursa de ulei)
- un pumn de masline (de obicei pun kalamata, dar acum am folosit negre) - fara samburi
- 1 ceapa mica (sau 1/2 ceapa medie) - taiata marunt
- jumatate de lamaie (sucul)
- 2 fileuri de ansoa (merge si fara)

Ei si acum intervine partea cea mai complicata: se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se amesteca pana se omogenizeaza cat de cat. Pam pam.
Personal imi place sa se simta un pic textura componentelor, adica sa nu fie o pasta chiar atat de fina dar asta  e o chestie de gust pana la urma.
A, sa nu uit si de sfat.
De obicei e bine sa luati masline cu samburi. Sunt mult mai gustoase. Singura problema e ca tb scos samburii.
Eh, ca sa mearga treaba elegant si rapid luati un cutit de bucatarie mai lat si presati cu latul o maslina (destul de tare) pana simtiti ca s-a "storcit" un pic. Si gata, acum se curata foarte usor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu