luni, 21 martie 2011

Porc dulce-acrisor thai


Motto: Cooking is like a game of chess, you must think before you move. :))


Ingrediente:



a)
- 300g muschi de porc

b)

- 1/2 lingura de pasta de tomate
- 1lingura apa
- 2 linguri fish sauce (se gaseste la mega image)
- 1 lingura otet de orez (sau otet de vin alb)
- 1 lingura suc de lime
- 1 lingura de zahar

c)
- 5 linguri de ulei (eu am pus 4 de ulei normal + 1 lingura de ulei de susan pentru aroma)
- 2-3 catei de usturoi taiati marunt
- 1/2 ceapa mica taiata grosier
- jumatate de ardei gras rosu sau capia taiat in patrate cu latura de 1-2 cm
- 2 rosii cherry (sau jumatate) de rosie mica taiate in 4
- castravete, o bucata de 4cm taiata in 8 radial
- 1 cana de ananas din conserva bine scurs
-1 lingura sosde soia
- piper

Taiati muschiul de porc in bucati de 5cm lungime, 5mm grosime si de latimea unui deget sa zicem.



Amestecati toate ingerdientele de la punctul b) pana se amesteca zaharul si puneti deoparte.

Incingeti uleiul (la foc mare) in wok (sau o tigaie mai mare) si puneti usturoiul, nu mai mult de 30 sec! daca lasati mai mult o sa se arda si nu e bine.


Adaugati muschiul de porc si prajiti amestecand in continuu (procedeu cunoscu ca stir-fry) cam 2-3 minute, mai exact pana se albeste carnea de porc.


Adaugati ceapa, ardeiul, rosia, catravetele si ananasul, precum si sosul de soia si piperul si mai amestecati 2 minute.


Adaugati sosul de la punctul b) si mai amestecati 2-3 minute.

Si gata:



Serviti cu orez si presarati cu ardei taiat fasiute subtire si corandru frunze (de care n-am avut) :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu