luni, 2 mai 2011

Frittata cu somon si broccoli


Sau omleta la cuptor, ca sa revenim cu picioarele pe pamant. :)

Ingrediente:
- 5 oua
- 1 mana de buchetele de broccoli (100g sa zicem)
- 100g somon afumat sau marinat
- 1-2 linguri de ulei de masline



Procesul este extrem de simplu si are marele avantaj ca nu implica prajit (adica pe de o parte e mult mai sanatos si pe de alta parte nici nu umplem bucataria cu mirosul de prajeala, atat de drag tuturor).
Asadar, ungem vasul (de Jena in cazul meu) cu uleiul de masline, punem ouale batute, adaugam broccoli si somon taiat feliute si bagam la cuptor pentru aprox 30 minute (sau pana cand se coaguleaza ouale si se rumenesc un pic).


Ca o paranteza nu trebuie folosit un vas de Jena neaparat. La mine s-a pretat cel mai bine datorita formei
circulare, cum ar veni l-am preferat din motive legate de estetica omletei. :)
In plus Jena transfera caldura ceva mai greu ceea ce implica o coacere uniforma fata de vasele metalice.


Gata, pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu