miercuri, 3 august 2011

Ciorba de salata verde


O ciorbica 'usoara', primavarateca. :)
Este putin cam tardiv (recunosc) avand in vedere ca salata verde a cam disparut din piete, dar stiti cum se spune: mai bine sa pui reteta mai tarziu decat niciodata. Si in plus am vazut zilele trecute salata verde (romaneasca) la Mega Image, deci problema ar putea fi rezolvata cumva.

Ingrediente:
- 100g costita afumata
- 2 legaturi de ceapa verde sau 1-2 cepe uscate
- 3 salate verzi
- 4 oua
- 5-6 catei de usturoi romanesc (zdrobiti)
- 300-400g iaurt
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de leustean
- zeama de la o lamaie
- sare, piper


Calim costita taiata feliute (impreuna cu ceapa) pana se rumeneste un pic.
Apoi adaugam 2-3 litri de apa si usturoiul. Pana da in clocot pregatim o omleta din cele patru oua, pe care o taiem fasii.

Cand a dat in clocot adaugam salata verde.


Cand salata verde s-a fiert, adica s-a inmuiat bine de tot adaugam si omleta.


Adaugam zeama de lamaie si apoi dregem cu iaurt. Dregem: adica luam un pic de zeama, amestecam cu iaurtul si de abia apoi punem in ciorba.

Puem sare si piper, mai lasam cateva clocote, adaugam verdeata taiata marunt si gata. Scurt pe doi, cum se zice. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu