sâmbătă, 13 august 2011

Pui thai cu busuioc

Sau ca sa fiu mai exact: Kai Kraphao.
Nu stiu de ce dar pana acum credeam ca busuiocul este asociat in mod irevocabil cu bucataria mediteraneeana. Ei bine, nu.
Am gasit reteteta asta intr-o carte cu retete thai (pe care un coleg cu inima buna a binevoit sa mi-o faca cadou), deci se pare ca busuiocul este mai raspandit decat credeam.
Bine, ca sa fiu sincer cartea de bucate a fost editata editata in Canada; dar ce sa faci .... asa e cu globalizarea asta. :)

Ingrediente:
- 300g piept de pui (taiat fasii cam de 5mm grosime si de 5 cam lungime)
- 1/2 ardei gras taiat patratele, de 2-3 cam (preferabil rosu, ca sa arate mai frumos produsul finit)
- 1 lingura de usturoi taiat grosier
- 2 ardei iuti, curatati de seminte si maruntiti (merg si mai multi daca va tin balamalele)
- 5 linguri de ulei
- 1 lingura fish sauce (se gaseste la megaimage)
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura sos de stridii (se gaseste la megaimage)
- 3-4 linguri apa
- 20 frunze de busuioc (mai maricele asa, daca sunt mai mici ajustati numarul)
- 1/2 lingurita amidon de porumb (e pentru legarea sosului, daca nu va suna bine puteti renunta linistiti, o sa iasa mai lichid dar la gust o sa fie fix la fel)
- orez (eu am folosit o punguta de orez integral de la Uncle Bens, care ajunge pentru exact 2 persoane)



Incingem uleiul bine in wok.
Apoi punem usturoiul si ardeiul iute si amestecam pentru 30 secunde. Nu mai mult, pt ca dupa aia le ardem si nu e bine.


Ca o paranteza la reteta asta tb avut grija la timpi, cu alte cuvinte e o reteta pentru oamani rapizi si calculati (adica ingineri). :))

Adaugam puiul si amestecam timp de 2 minute.


Urmeaza fish sauce, sosul de soia si zahar dupa care amestecam timp de un minut.

Punem sosul de stridii si apa si amestecam 30 secunde.
Adaugam ardeii si trei sferturi din frunzele de busuioc si amestecam 2-3 minute pana cand ardeii se inmoaie un pic. Dizolvam amidonul in o lingura de apa si turnam peste apoi amestecam pana cand sosul se leaga un pic.


Si gata, servim cu orez si presaram deasupra restul de busuioc.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu