miercuri, 28 septembrie 2011

Pui pe pat de cartofi la cuptor


Azi prezentam ceva mai clasic.
Da', ce sa faci, cateodata frumusetea (culinara, ca la asta ma refer acum) trebuie cautata in lucurile simple. :)
Asa si cu reteta asta, nu este ea experienta culinara suprema dar sa stiti ca e buna.
Si una peste alta se face foarte usor, exceptie facand curatatul cartofilor, atat de drag tututor.

Ingrediente:
- o caserola de pui (ciocanele in cazul meu)
- cartofi taiati cubulete (cat sa acopere toata tava)
- 2-3 maini de masline
- 2-3 maini de rosii cherry, soarta a facut sa gasesc numai galbene, de asta nu se vad in poza :)
- ulei de masline
- 5-6 catei de usturoi (bagati fara frica, pentru ca ii punem de la inceput iar prin preparare termica aroma devine mult mai subtila)
- sare, piper plus ceva condimente (boia, oregano, busuioc, etc)

Punem cuptorul la incins (cam pe la 180-190 grade) si ne apucam de treaba.
Stropim cu un pic de ulei de masline tava si asezam cartofi, maslinele si rosiile cherry.
Pune ciocanelele deasupra si presaram cu sare, piper plus condimente apoi mai stropim cu un pic de ulei de masline.
Punem apa cam cat sa acopere o treime din cartofi (daca nu puneti rosii, puteti pune cam inspre jumatate pt ca rosiile mai lasa si ele ceva apa).

 
Dam la cuptor pana cand sosul rezultat scade si cartofii se rumenesc frumos si elegant.

Acum, ca sa trecem la chestii mai paradigmatice asa sa stiti ca sunt doua abordari diferite pentru cartofii la cuptor. :))
Prima (cea mai rapida) implica fierberea lor si apoi coacerea la o temperatura mai mare pentru rumenire. De obicei o prefer cand gatesc cartofi simpli si ii vreau crocanti in afara si fragezi in interior.
A doua (mai putin rapida) e cea prezentata azi. O prefer atunci cand vreau niste cartofi ceva mai moi.

Eh, cam atat pentru azi. Pofta buna si nu uitati sa presarati si niste patrunjel pe deasupra, de control asa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu