duminică, 2 octombrie 2011

Mic dejun


Nu intra la categoria gatit ci mai degraba incropit. :)
Micul dejun in weekend are farmecul lui aparte. Asta pentru ca in timpul saptamanii ne rezumam la 1-2 sandwich-uri si un iaurt pe fuga.
Eh, dar in weekend se schimba problema: mai mult timp la dispozitie si in replica mai multe bunatati. :)


Asa ca azi am avut asa:




pastrama de vita stropita cu un pic de ulei de masline si lamaie.


pastrama din pulpa de pui cu sofran



cas de capra



gem de prune si de caise (productie proprie, adica mama plus o matusa)



iaurt cu zmeura si sirop de artar (adica iaurt + zmeura bagate la blender)


Pastrama de vita si pui plus casul de capra le-am luat de la un targ de produse traditionale.
Unde am ajuns oarecum din intamplare. Initial pornisem foarte hotarat sa iau braga.
Asa ca in prima faza m-am oprit la targul de langa academia militara. Lume multa, balamuc, mici, bere, mezeluri, branzeturi, preturi mari. Orice imi puteam dori, mai putin braga. :)))

Asa ca am incercat la alt targ de produse traditionale: cel de la facultatatea de agronomie. Unde, in mod surprinzator nu am gasit braga. Asta desi producatorul se laudase pe site ca o sa fie prezent la ambele targuri. :(
Ma rog, una peste alta mi-a placut mai mult aici, era mult mai liber si mult mai liniste. Basca ca era si ceva mai multa umbra. Asa ca ne-am intins la cumparaturi.
In afara de pastrama si cas (foarte bune toate) am mai luat asa:
- ulei de floarea soarelui presat la rece (nu l-am incercat inca)
- suc de mere si mure, foarte bun, n-a rezistat prea mult
- must, bun si asta
- rosii si mere, daca tot erau acolo
- goji uscate

Ce sa zic, mi-a placut. O sa mai merg, nu de alta dar poate poate am noroc cu braga aia. :))

2 comentarii:

  1. Radule am baut eu braga weekendul trecut. In agronomie. Braga bruna cica. E ca un vin amestecat cu bere bruna. Poate iti place... eu mi-am facut pofta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, in agronomie am fost si eu dar nici urma de braga, in afara de un frigider vechi cu o reclama pe el :))
    Eh, mai ma duc eu. Se pare ca targul din agronomie e permanent, adica in fiecare we (mi-a explicat doamna de la care am cumparat goji si ulei presat la rece).

    RăspundețiȘtergere