duminică, 2 octombrie 2011

Salata de ton cu multe legume


Acum cateva zile aveam chef de ceva mai usor, rapid si care sa nu implice prea mult balamuc, adica tigai, tavi sau cine stie. :)
Asa ca am improvizat o salata de ton, un pic mai diferita fata de salata de ton pe care o fac de obicei.

Ingrediente (2 portii):
pt salata
- 2 conserve de ton, neaparat ton bucati si nu maruntit, ca altfel ne batem joc :)
- 1 conserva de 200g de porumb
- 1 ceapa rosie mica/medie taiata marunt
- 400g broccoli
- 1 morcov taiat feliute

pt dressing:
- o cutie mica de iaurt; am folosit Olympus, e cat se poate de bun
- 1 lingurita de mustar de dijon; neaparat de dijon, vezi mai sus de ce

Fierbem la aburi broccoli si morcov.
Daca nu aveti aparat de gatit la aburi (cum am eu) sau nu vreti sa investiti in asa ceva va recomand niste cosulete care se gasesc la Ikea sau la magazinele online de bucatarit. Care cosulete se folosesc foarte simplu: se pun deasupra unei oale care fierbe si aia e, legumele se fac in aburi.
De ce tot insist cu gatitul la aburi? Simplu, in afara de faptul ca legumele gatite la abur sunt mai sanatoase, au alta consistenta si culoare (raman mai tari iar culorile sunt mult mai vii) . Incercati o data si o sa vedeti diferenta.

Eh, si acum intervine partea complicata, ca la orice salata.
Amestecam toate ingredientele. Apoi amestecam iaurtul cu mustarul plus un pic de sare si piper.
Turnam dressing-ul peste, amestecam bine si gata. :)

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu