joi, 8 decembrie 2011

Salata de sfecla rosie si pere


Multa vreme am crezut ca sfecla rosie se poate manca doar fiarta sau coapta. Cata ignoranta ... :))
Pana cand am descoperit intr-o carte a lui jamie reteta asta. Care reteta foloseste sfecla rosie cruda. A fost o surpriza cat se poate de placuta. Gustul nu este la fel de pronuntat ca la cea coapta sau fiarta dar in schimb textura este mult diferita, un pic mai crocanta asa.

Ingrediente (pentru doua persoane):
- 1 sfecla rosie medie
- 1 para ceva mai maricica
- 100g de branza de capra sau feta
- 4-5 linguri de ulei de masline
- zeama de la jumatate de lamaie (sau si mai mult, depinde de gust)
- sare si piper

Curatam sfecla si para apoi le taiem bastonase. Eu unul le tai din cutit, dar daca sunteti comozi ar merge si o razatoare mai competenta,  gen cea de la tele-shopping.
Le amestecam, presaram deaspupra branza taiata cubulete sau faramitata apoi punem uleiul de masline si lamaia. Amestecam usor si potrivim de sare si piper. Si cam asta e, mai simplu nici ca se putea. :)

Observatie: nu folositi feta din acea la cutie (danish feta sau cum i-o zice) ca e pacat. Luati feta originala, o puteti gasi la super-market: marcile Olympus sau La Dorna sau la magazinele de delicatese grecesti (singurul pe care il stiu este in Piata Floreasca, mai era unul in Pipera dar s-a inchis).
In caz ca nu ati gasit feta puteti inlocui cu incredere cu branza de capra, tot Olympus.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu