joi, 8 martie 2012

Piept de pui umplut cu spanac si curmale

O reteta cat se poate de interesanta de inspiratie orientala, datorita curmalelor, chimionului si a siropului de rodii, bineinteles.
Bine, sincer sa fiu am ajuns la aceasta reteta cosmopolita pornind de la un banal borcan de spanac desfacut acum cateva zile care se cerea gatit, nimic mai mult. :)

Sursa de inspiratie de data asta mi-a fost Goodfood Romania, numarul din decembrie parca (ala din februarie a fost un fel de compilatie, nici nu m-am obosit sa il achizitionez). :)


Ingrediente (2 persoane)
- 2 piepti de pui la 150-200g fiecare
- 1 ceapa medie
- 3 catei de usturoi
- 5 curmale
- 100g spanac (eu am folosit conservat marca olympia, recomand, frunzele sunt cat de cat intregi nu sub forma de piure)
- 1/2 lingurita de chimion
- 2 lingurite sirop de rodii
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare si piper

Incingem 2 linguri de ulei de masline si taiem marunt ceapa si usturoiul. Le calim cam 5 min la foc mediu pana se inmoaie. Asezonam cu sare si piper apoi adaugam spanacul tocat, curmalele si un praf de chimion si mai tinem 1-2 minute amestecand in continuu. (daca spanacul este proaspat probabil ca trebuie tinut un pic mai mult, 1-2 minute in plus sa zicem)

Taiem fiecare bucata de pui pe lungime astfel incat sa se deschida ca o carte si le umplem cu amestecul de mai sus. O sa constatati experimental ca este un proces extrem de usor datorita faptului ca umplutura este destul de legata.
Le asezam intr-o tava unsa cu restul de ulei de masline si le presaram cu un pic de chimion, nu f mult (cat putem cuprinde intre degete).
Ungem fiecare bucata cu sirop de rodii si dam la cuptor pentru aprox. 30 minute pana se rumenesc frumos.

Ca garnitura am servit niste fasole verde gatita la aburi, evident. :)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu