joi, 12 aprilie 2012

Chiftele/falafel/burgeri cu morcov si naut

O reteta mai usurica asa, ca deh vine pastele.
Nu e de post, asta datorita oului si nici nu recomand sa o facati de post eliminand oul pentru ca exista riscul ca sa nu se mai lege compozitia.
Are nautul asta un comportament atat de inpredictibil, ceva de speriat. :))
De ce m-am exprimat atat de complicat in titlu, cand in fond avem de a face cu un falafel un pic tunat? Pai pentru ca reteta originala folosea denumirea de bugeri. Practic, asta a fost si abordarea, am format niste chiftele mai plate gen burger, ca sa vezi. :)

 Ingrediente:
- 300g morcovi rasi
- 2 linguri de tahini (pasta de susan, se gaseste la macelariile arabesti sau turcesti sau daca aveti noroc si la supermarket)
- 1/2 ceapa rosie data pe razatoare
- 200g naut fiert (si maruntit la robot)
- 1 ou
- 50g pesmet
- 1 lingurita (rasa) de chimion macinat in mojar
- coaja de la o lamaie

Legat de naut, avem doua alternative. Fie cumparam gata fiert (la conserva) de la magazin, fie luam naut uscat pe care il lasam peste noapte la inmuiat urmand sa il fierbem cam 1h30 spumand din cand in cand.
Atentie, daca folositi uscat puneti ceva mai putin (150g sa zicem) pentru ca o sa mai absoarba apa la fiert.

Eh, o data lamurita problema spinoasa a provenientei  nautului lucrurile se simplifica.
Amestecam bine toate ingredientele si dam la frigider pentru 1/2 h.

Formam burgerii/chiftelele avand grija sa aiba grosimea cam de 1cm.

Incingem 1-2 linguri intr-o tigaie neaderenta si prajim cam 3-4 minute pe fiecare parte.
Si cam asta e, am servit cu un pic de salata si ceva humus, deh daca tot am avut naut la dispozitie.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu