luni, 11 iunie 2012

Pizza calzone cu radicchio, ricotta si cascaval afumat


O combinatie destul de inedita, sincer sa fiu pe mine unul nu m-ar fi dus capul la asa ceva.
Bine, acum exista si o mica observatie: trebuie sa va placa radicchio, sau cel putin sa nu va displaca.
Cu alte cuvinte daca sunteti genul care la restaurant scoate radicchio din salata mai bine nu. :)
Mie personal mi s-a parut bunicica, cu toate astea ard de nerabdare sa incerc si celelate variante ale acestei retete: cu hribi (neaparat!!) si cu spanac si praz.

Ingrediente:
- 400-450g aluat de pizza (eu il  fac la masina, la programul special pentru aluat de pizza)
- 200g ricotta
- 250g cascavaul afumat
- 1 capatana medie de radicchio
- ulei de masline

Ca o paranteza cu ocazia asta am aflat si diferenta intre ricotta si urda. Mai exact ricotta se face din zerul ramas de la branzeturi gen mascarpone si provalone in timp ce urda se face din zerul ramas de la preparea casului.
Am incheiat paranteza. :)

Punem un pic de ulei de masline in tigaie si calim radicchio pana se inmoaie, nu mai mult.



Presaram o tava cu un pic de faina apoi intindem aluatul astfel incat sa aiba un pic mai putin decat dublul tavii.
Adica ceva de genul asta:


Frecam rictotta cu un pic de sare si o intindem pe blat (vezi mai sus).

Presaram radicchio.


Presarm si cascavalul afumat taiat cubulete si apoi indoim blatul si sigilam cu o furculita marginile. Intepam de cateva ori blatul astfel incat sa nu se umfle la copt si apoi il ungem cu 2-3 linguri de ulei de masline (pe partea superioara cum ar veni).


Punem in cuptorul incalzit la 200 grade pentru 20-25 minute in cuptorul (pana se rumeneste furmos).


Si cam asta e. Pofta buna! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu