vineri, 3 august 2012

Salata de pepene galben, mozarella si rucola


O reteta oarescum inventata, mai exact compilata din vreo doua retete diferite.

Totul e pornit de la revista Bucataria pentru toti, ultimul numar.
Acum o sa fac o paranteza si o sa va anunt ca revista 'Bucataria pentru toti' si-a revenit. Asta pentru ca multa vreme a fost usor praf asa ca am sistat achizitionarea. :) M-am rezumat sa o rasfoiesc din cand in cand la chioscul de ziare (cand imi mai aduceam aminte). Ei bine ultima oara se pare m-a convins, am gasit cateva retete interesante.
(nu fac reclama sa stiti, pur si simplu m-am gandit ca poate intereseaza pe cineva, de altfel e posibil ca peste cateva luni sa revin si sa va atentionez ca revistuta cu pricina e iarasi in pana de idei, asta in functie de evolutie, evident). :)

Ok, sa revenim la salata noastra. Gasisem doua retete de salate foarte interesante care cumva au reusit performanta sa mi se amestece in cap. Si in replica am luat ingrediente pentru reteta direct amestecata, ca sa vezi. :)
 Mai bine, pentru ca rezultatul a fost delicios, depasindu-mi mult asteptarile.

Dulceata pepenelui si gustul bland al branzei mozarella s-au combinat perfect cu rucola si tulpina de telina. Iar semintele de dovleac si susan au contribuit decisiv la textura salatei.

Ingrediente (doua portii):
- 3 sferturi de caserola de rucola, din acelea de la mega image; din pacate nu am retinut gramajul, dar pot sa va zic ca trebuie cam o mana jumatate-doua de farfurie (maini ceva mai generoase)
- doua tulpini de telina taiate marunt (eu am nimerit unele mai mici, daca nimeriti din acelea mari puneti doar una si decojiti-o cu un curatator de legume pe partea curbata)
- 150-200g pepene galben taiat feliute ceva mai mici (cam ca in poza)
- 200g mozarella rupta bucati, ca deh e mai de efect asa (atentia luati mozarella amblata cu tot cu zer si nu din cea de consistenta cascavalului, diferenta e destul de mare; eu unul am luat de la napolact, e o alegere foarte buna ca raport calitate-pret)
- 2-3 linguri de seminte de dovleac si una de susan rumenite in tigaie
- ulei de masline
- lamaie
- sare si piper

Asezati rucola in farfurii apoi puneti tulpinile de telina. Adaugati pepenele si mozarella si la final presarati semintele.
Stropiti generos cu ulei de masline si zeama de lamaie. La final amestecati usor si potriviti de sare si piper. Si gata!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu