joi, 25 octombrie 2012

Broccoli crocant picant


Multa vreme am considerat ca felurile de mancare fara carne sunt un fel de ratuste urate ale bucatariei.
Sau oi negre, poftim o exprimare si mai plastica.

Si cumva broccoli si conopida erau printre cei mai huliti reprezentanti ale acestei categorii daca nu cei mai huliti chiar.
Hai ca la conopida e cum e, dar la broccoli parerile sunt majoritare: e de plush. :))
 Eh, dragii mosului, de-ar fi lucrurile atat de simple. Cumva broccoli reprezinta un diamant neslefuit, un personaj in cautarea unui autor, o leguma cu gust subtil ce asteapta doar un pic de atentie si ceva condimente care sa ii dea un pic de personalitate.  :)
Nu este greu, trebuie doar un pic de 'curaj' si credeti-ma rezultatul este de nota zece.

Ingrediente:
- 400-500g broccoli desfacut buchetele, congelat sau proaspat nu conteaza
- 2-3 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- 3-4 linguri de ulei de masline (plus inca un pic pentru stropit)
- 1 lingura de susan
- sare si piper

Pentru inceput gatim un pic broccoli la aburi, cam zece minute sa zicem. Trebuie sa fie facut dar foarte ferm in coninuare.
Daca soarta a fost potrivnica cu voi si nu aveti un aparat de gatit la aburi nu trebuie sa disperati, exista si planul B.
Mai exact fierbeti broccoli cam doua minute si apoi scoateti-l intr-o sita si clatiti-l bine cu apa rece. Asa ca isi pastreze culoarea, capsici?

Ok, o data ce am pre-procesat broccoli treaba se simplifica destul de mult. Incingem un grill (sau o tigaie, daca nu aveti grill) si tinem broccoli pana se rumeneste pe ambele parti (cam ca in poza). In prelabil il presaram cu sare si piper si il stropim cu foarte putin ulei de masline, la misto asa.

Cat timp se rumenste rumenim si noi susanul in paralel in alta tigaie dupa care il scoatem pe o farfurie ceva.
Curatam si taiem usturoiul feliute subtiri, la fel procedam si cu ardeiul.
Calim un pic usturoiul si ardeiul in cele 3 linguri de ulei de masline pana usturoiul devine auriu (nu mai mult).

La final turnam uleiul obtinut (cu tot cu usturoi si ardei) peste broccoli si presaram susan.
Si gata.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu