luni, 15 octombrie 2012

Bulete mediteraneene cu ton


Poate ar fi fost bine sa pozez buletele si in sectiune, nu de alta dar la o prima vedere par destul de banele (ca orice bulete de altfel). :)
Este doar o aparenta, in realitate sunt cat se poate de bune asa ca ar fi bine sa ignorati un pic factorul vizual si sa ma credeti pe cuvant.

Reteta de fata scoate din anonimat eterna conserva de ton, adica cumva o ia din sfera profanului si o proiecteaza in sfere ceva mai inalte (din punct de vedere culinar, bineinteles). Si totul cu ajutorul catorva ingrediente cheie de factura mediteraneeana, ca sa vezi.

O singura observatie am inainte de a trece la implementare, cand luati ton la conserva evitati tonul maruntit (tuna flakes) si luati ton bucati (tuna chunks). Este o diferenta foarte mare, asta deoarece conservele cu ton maruntit contin in buna parte tot felul de resturi si nu bucati de carne maruntite dupa cum ar crede multi.
Evident si pretul este mai mare, dar nah stiti cum se spune: distractia costa. :))

Ingrediente:
- 180g ton din conserva scurs bine (preferabil in suc proprie si nu in ulei)
- 1 lingura masline fara samburi (nu luati fara samburi direct ca nu sunt bune de nimic, luati cu samburi si scoateti samburii, gustul este mult mai bun)
- 3 felii de paine alba (fara coaja)
- jumatate pahar cu lapte
- 4 fileuri de ansoa
- 1 lingurita cu capere
- 4 rosii cherry (sau 1 rosie normala)
- 1 lingura ulei de masline
- o legatura de patrunjel (maruntit)
- 2 oua
- 150g pesmet
- ulei pentru prajit (de palmier preferabil)
Taiem painea cubulete si turnam laptele peste, intr-un castron ceva.
Dupa ce s-a inmuiat o scoatem si o scurgem bine.

Punem in robot tonul, maslinele, ansoa, caperele, rosiile, patrunjelul si uleiul de masline.
Adaugam si sare si piper si omogenizam. Nu trebuie sa iasa chiar o pasta fina, ar fi bine sa se mai simta un pic textura componentelor.

Mai punem si un ou plus painea si amestecam cu mainile pana se integreaza bine. Daca vi se pare prea apoasa compozitia mai puteti adauga un pic de pesmet.
Lasam un pic la frigider si batem oul ramas.

Formam bulete (de marimea unei mingi de golf, eventual chiar o idee mai mici). Le dam prin ou si apoi le trecem prin pesmet.

Le prajim in ulei incins pana se rumenesc bine pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie ca sa eliminam surplusul de ulei.

Servim cu salata verde si lamaie.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu