marți, 9 octombrie 2012

Musaca cu dovleac, ciuperci si rosii (sau budinca cu dovleac, ciuperci si rosii)


Nu este tocmai o reteta de musaca in adevaratul sens al cuvantului dar nah conceptul de musaca mi s-a parut cel mai apropiat.
Reteta originala se numea budinca de dovleac, ciuperci si rosii.
Nici nu stiu ce sa zic ... parca nu e budinca totusi asa ca mi-am luat libertatea sa o redenumesc

Ma rog, numele conteaza mai putin. Important este produsul finit care in cazul de fata a iesit de nota zece.
Asta pentru ca aroma ciupercilor s-a combinat perfect cu dulceata dovleacului si cu aciditatea rosiilor.
Asa ca bagati mare acum cat mai prindeti rosii prin piete. :)

Ingrediente:
- 500g ciuperci
- 200g dovleac
- 400g rosii
- 200g cascaval
- 4 oua
- 2 lingurite de cimbru uscat
- 2 catei de usturoi
- 100 ml ulei
- sare si piper

Taiem rosiile in feliute, la fel procedam si cu ciupercile. Dovleacul il taiem cubulete ceva mai mici.

Punem legumele intr-o tava (preferabil ar fi ceva de ceramica sau jena ca sa se coaca mai pe indelete asa).
Presaram cu sare, piper si cimbru apoi adaugam cascavalul peste. Amestecam cascavalul cu legumele (ceva mai delicat totusi ca sa nu facem ciupercile si rosiile praf).

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma. Ma rog, semi-spuma la misto asa, nu trebuie chiar ca la bezele. :)
Amestecam albusurile cu galbenusurile, uleiul si usturoiul pisat si turnam amestecul peste legume.

Incingem cuptorul la 180 de grade. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si lasam la cuptor 20 de minute.
Scoatem folia si lasam cam o ora jumatate sau chiar mai mult (pana se rumeneste frumos).
Si gata.


Toate laudele merg la sotia mea care a identificat aceasta reteta in revistuta 'bucataria pentru toti' si mai mult decat atat a implementat reteta cap coada fara nici un ajutor din partea mea. :))

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu