joi, 10 aprilie 2014

Salata cu hering, cartofi si sfecla cu dressing de mustar


O reteta un pic deplasata din punct de vedere temporal, avand in vedere ca primavara a inceput sa isi intre in drepturi si pietele sunt deja pline cu salata, leurda, untisor, etc.
In orice caz, salata de fata a iesit chiar buna de fiecare data asa ca m-am simtit obligat sa o prezint publicului larg (chiar si cu intarzierea de rigoare) :)

Ingrediente (pt 2 persoane):
Pt salata
- 200-300g hering marinat (sau macrou)
- 300g cartofi
- 200g sfecla
- o ceapa mica/medie
- o mana de masline

Pt dressing
- 2.5-3 linguri zeama lamaie
- 1 lingurita otet
- 7 linguri ulei de masline
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita miere
- 1 lingurita marar tocat marunt
- sare piper

Fierbem cartofii taiati cuburi si cand sunt gata ii lasam sa se raceasca.

Sfecla o putem face fie la cuptor fie fiarta (in ambele cazuri se va folosi intreaga).
Ca sa vedeti ca e gata introduceti un cutit subtire in ea, daca nu intampina rezistenta e facuta.
Dupa ce sfecla a fost gatita o lasam la racit apoi o curatam si o taiem cubulete si pe ea.

Taiem ceapa julienne.

Pentru dressing amestecam toate ingredientele, potrivim de sare si piper apoi il turnam peste hering, cartofi, sfecla, ceapa si masline.

Si cam asta e, destul de simplu pana la urma.
Ca o paranteza, pentru dressing sursa de inspiratie a fost sosul de mustar care vine cu somonul marinat de la Ikea. :)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu