miercuri, 25 iunie 2014

Pollo allimone (pui cu lamaie)


O reteta extrem de simpla, cu o aroma deosebita data de lamaie.
Sincer nu ma asteptam sa iasa ceva atat de bun, intr-un timp atat de scurt si cu ingrediente relativ putine. :)

Ingrediente (pt 2-3 pers):
- 500g piept de pui taiat felii subtiri (cam 5mm grosime)
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi mici/medii sau unul mare (taiate bucati mari)
- 1 lingura capere (maruntite un pic, daca sunt din cele mari)
- 60 ml vin alb sec sau demi-sec
- 1 lingura unt
- zeama si coaja rasa de la jumatate de lamaie
- faina (pentru tavalit puiul)
- sare si piper
- patrunjel taiat marunt (1 lingura)

Presaram puiul cu sare si piper apoi il dam prin faina. Incingem uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu-mare si adaugam usturoiul si caperele. Tinem cam un minut amestecand continuu, ca sa nu se arda usturoiul.
Adaugam pieptul de pui si tinem pe fiecare parte pana cand se rumeneste usor.
Turnam vinul, apoi punem  untul, zeama si coaja de lamaie, un pic de sare si patrunjelul. Tincem 2-3 minute pana cand sosul scade si aia e. :)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu