miercuri, 26 noiembrie 2014

Pizza cu vinete, dovlecei si pesto


Pizza...
Pe de o parte nebunie din punct de vedere al gustului (as manca zilnic daca s-ar putea) pe de alta parte cosmar din punct de vedere al combinatiei de ingrediente (adica fainoase cu branzeturi plus carne/mezeluri, cum nu se poate mai rau).

Evident, daca nu exagerati merge o pizza din cand in cand, nu va interzice nimeni. :)
Si ca sa dreg un pic busuiocul o sa prezint azi o pizza fara carne, dar foarte buna in schimb.

 Ingrediente (pt 2 pizza la 32 cm):
- blat de pizza
- 300-400g mozarella
- 100g branza de capra (merge si mai mult)
- 1 vanata mica
- 1 dovlecel mic-mediu
- pasta (''pasata'') de rosii cam 150ml (gen aia de la cirio de se gaseste la cutii de carton)

-  o mana mare mare de busuioc proaspat
- 1-2 linguri seminte de pin
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1-2 linguri parmezan ras
- un pic de apa

- oregano si busuioc uscate
- sare, piper, zahar

Incepem cu pesto, teoria spune ca trebuie la mojar (ceea ce este destul de anevoios) dar putem trisa un pic si baga la robot/blender. Atentie la dimensiunea vasului, daca cantitatile sunt mici o sa va tb si un vas mic altfel toate ingredientele o sa se imprastie pe peretii vasului si aia e. :)
Eu unul am folosit vasul de la blenderul vertical (care e destul de mic) si a iesit numai bine.
Asadar, pentru pesto punem toate ingredientele in robot/blender (punand doar 1-2 linguri de apa la inceput) si amestecam pana obtinem o pasta omogena si usor fluida. Daca e nevoie mai puneti apa cate un pic si la final potriviti de sare si piper.

Pentru sosul de rosii treaba e si mai simpla, amestecam pasata de rosii cu cate un praf de oregano, busuioc si zahar apoi potrivim cu sare si piper.

La blat nu mai dau retete pentru ca eu il fac la masina ceea ce va recomand si voua in conformitate cu programul masinii. :)

Pana sa asamblam facem repede si legumele la gratar. Mai precis taiem vinata si dovlecelul in felii de 0.5 cm, le ungem cu ulei si la facem la gratar pana se rumenesc frumos, cam ca in poza.

Intindem blatul si il ungem un strat subtire de sos de rosii. Intindem si un strat subtire de pesto apoi distribuim mozarella taiata felii subtiri. Punem legumele si branza de capra si dam la cuptor (incins bine la 250 grade) pentru 7-8 minute.

Si gata, pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu