duminică, 1 februarie 2015

Calamari umpluti cu feta


Daca data trecuta v-am prezentat stifado acum a venit vremea sa va propun o alta nestemata a bucatariei grecesti: calamari umpluti cu feta, legume si ierburi.
Combinatia este incredibila, mi-a placut atat de mult incat la ultimul concediu in Grecia am ajuns sa selectez terasele in functie de prezenta acestui fel in meniu (si sincer sa fiu am o banuiala ca anul asta voi proceda fix la fel)
:)

Ingrediente:
- 3 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 2 catei usturoi pisati
- sare si piper

- 4 calamari medii (curatati)

- 200g feta (faramitata)
- 1 rosie mai maricica (fara samburi, taiata cubulete mici mici, si scursa bine)
- 3 linguri ceapa verde taiata fin
- 3 linguri ardei gras rosu taiat fin
- 3 linguri menta taiata marunt
- 2 linguri patrunjel taiat marunt
- 2 linguri marar taiat marunt

Pentru marinata amestecam uleiul de masline cu oregano, usturoi, sare si piper. Punem calamarii intr-un vas si ii acoperim cu bine cu marinata  si lasam cateva ore la frigider.

Amestecam feta cu rosia, ardeiul, ceapa verde si verdeturile. Scurgem un pic calamarii de ulei si ii umplem cu feta. Nu ii umpleti la maxim(!), asta pentru ca o sa trebuiasca sa ii prindeti la capat cu niste scobitori si in plus compozitia se dilata un pic in timpul gatirii.

Incingem gratarul si gatim calamarii cam 3-4 minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos. Daca vi se pare ca se usuca cat sunt pe gratar ii puteti unge un pic cu marinata ramasa.

Pe langa ei am pus o salata cu ceapa rosii si masline asezonata cu ulei de masline, lamaie si un pic de oregano.

Daca nu aveti calamari proaspeti merge si cu cei congelati. Dupa dezghetare sa ii tamponati bine bine cu niste servete de hartie de bucatarie pentru ca raman un pic cam aposi.

Cam asta ar fi, pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu