miercuri, 28 octombrie 2015

Curry cu conopida si cartofi


Ceva usor, de sezon... :)

Ingrediente:
- 4 linguri ulei neutru (floarea soarelui, rapita, etc)
- 2 cepe taiate julienne
- 3-4 catei de usturoi (rasi)
- 1 bucata de ghimbir de 5-6cm curatata (si rasa si ea)
- 1 lingurita de seminte de mustar
- 1 lingurita seminte de chimion
- 3 rosii rase (sau o conserva de rosii cuburi)
- 6 frunze de curry (optional, eu unul n-am pus)
- 1 lingurita seminte de coriandu pulbere (sau boabe pisate f bine in mojar)
- 1 lingurita chimion pulbere
 - 1 lingurita turmeric (curcuma)
- 1/2 lingurita piper cayenne
- 1 kg cartofi pentru fiert (taiati felii groase de 1 cm)
- 1 ardei iute (curatat de seminte si taiat marunt)
- 1 conopida mare, rupta buchetele cam de dim bucatilor de cartofi
- sare si piper
- iaurt gras pentru servit
 
Calim ceapa, usturoiul si ghimbirul in 3 linguri de ulei (intr-o tigaie/vas ceva mai mare la foc mediu) timp de 6-7 minute, pana se inmoaie.
Scoatem pe o farfurie.
In alta tigaie curata prajim boabele de chimion si mustar (tot la foc mediu) timp de 30 secunde. Neaparat sa acoperiti tigaia pentru ca semintele de mustar au prostul obicei de a cam sari odata incalzite :))

Aducem pe foc prima tigaie si adaugam uleiul ramas (1 lingura), semintele prajite, rosiile, frunzele de curry si restul de condimente (pulbere de coriandru, chimion si turmeric plus piperul cayenne). Gatim cam 5 minute (foc mediu) si punem combinatia de ceapa/usturoi/ghimbir, ardeiul iute si cartofii. Presaram un praf de sare si piper si turnam 600 ml apa sau cat sa acopere amestecul. Dam in fiert apoi reducem focul si acoperim cu un capac si tinem 8-10 minute.
Adaugam si conopida, mai punem un pic de apa si tinem alte 10 minute sau pana cartofii si conopida s-au gatit si sosul a scazut (fara capac). Potrivim la final de sare si cam asta e. :)

Servim cu lipii si cate 1 lingura de iaurt deasupra.

Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Am mancat multe feluri de curry, dar n-am mancat (nici intalnit) pana acum curry doar cu legume. Iubesc conopida si condimentele indiene, deci cred ca o sa ma dea pe spate aceasta reteta.

    RăspundețiȘtergere