sâmbătă, 1 decembrie 2012

Lipie mexicana


Ceva similar am incercat si mai demult (cu un oarescare succes de altfel).
Eh, dar cum in bucatarie mai binele nu este dusmanul binelui (ci dimpotriva) am zis sa mai rafinez un pic treaba.
Ca sa ma apropii cat mai mult de conceptul de mancare mexicana am folosit o pasta de fasole rosie (reteta pusa zilele trecute) plus niste salsa si avocado simplu.

Ingrediente (pentru 2-3 persoane):
- 300-400g carne de vita pentru gratar (vrabioara, antricot sau daca va tin balamalele muschi)
- lipii (sau tortillas daca gasiti)

- un avocado
- salata verde

pentru salsa
- 2-3 rosii (curatate de samburi si taiate cubulete)
- 1/2 ceapa rosie taiata marunt
- 1-2 ardei iuti taiati marunt
- zeama de la o limeta (lime)
- o mana de patrunjel sau coriandru (tocat marunt si el)

pentru fasole rosie n-are sens sa ma mai repet, va uitati in reteta direct


Puneti carnea la gratar si tineti cam 2-3 minute pe fiecare parte (timpul depinde si de felul cum au fost taiate, dar va descurcati voi).

Cat timp se face carnea pregatim si salsa. Nu e mare filozofie, amestecam ingredientele, potrim de sare si piper si gata. :)

O data carnea pregatita o lasam 5-10 minute sa se odihneasca apoi o taiem fasii subtiri.
Ungem lipia cu pasta de fasole rosie, adaugam carnea, salata verde si avocado dupa care rulam si bagam la ghiozdan. Mai simplu nici ca se poate. :)

Ca o paranteza, avocado trebuie sa fie copt. Nu trebuie sa fie tare ci un pic moale la pipait. Puteti lua si necopt si apoi il tineti 1-2 zile la temperatura camerei.

De taiat il taiem longitudinal adica pe lung (in jurul samburelui) apoi il desfacem in doua si luam cu o lingura din interior. In caz ca avocado nu este copt o sa constatati experimental ca este cam dificil de luat cu lingura. :))


Eh, cam atat pentru astazi, pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu